Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J23i79ř35í 45P51l48í44v35a

30. 1. 2014 11:05

Keller nechápe výhody daňové konkurence - například. On vlastně jako každý posedlý socialismem nechápe výhody konkurence jako takové.

1 1
možnosti

autor: píšete "Volný pohyb zboží a pracovní síly nám garantuje Evropský hospodářský prostor (EEA), volný pohyb osob Schengenská dohoda. I v EEA i v Schengenu jsou státy, které do EU nepatří (a které na svém nečlenství ekonomicky i morálně vydělávají)." Zůstaňme u EEA a Norska jako nečlena EU. Jan Keller říká, že bychom jako nečlen ztratili výhody tedy vliv na rozhodování. Což je jistě pravda, jelikož právě taková  je pozice Norska, které může evropské normy související s volným obchodem pouze přijímat nebo nechat být. Na jejich vzniku se podílet nemůže a případné spory s unií musí řešit prostřednictvím WTO. Obávám se, že jste to spíš nepochopil vy.

0 0
možnosti

Nesouhlasím z následujících důvodů.

Vliv na rozhodování nepovažuji za výhodu, o které bych se měl zmiňovat. Náš vliv v Radě je 3,5%, což je vliv naprosto směšný.

Pokud bychom byli mimo EU, byl by náš vliv na normy, které u nás budou platit, 100%. Ne, na to, jak budou znít, ale jestli je vůbec přijmeme.

Pokud se jedná o důležité normy, na jejichž znění by nám opravdu záleželo (odhaduji v řádech jednotek procent), Norsko to řeší pomocí lobbistů, kteří dle mých informací mají při práci ve výborech mnohdy podstatně větší slovo, než sami poslanci. Obzvlášť čeští.

0 0
možnosti

Všem EU kritičkám. Vycestujte z té vaší dědiny podívat se jak funguje EU jinde než v ČR. Budete žasnout, jaký jste plácali nesmysli.

1 3
možnosti

Pane Novák, proč v celé EU dle nejnovějších průzkumů, chce přes polovinu lidí odejít z EU? Proč stále vznikají nové eurorealistické strany a postupně si získávají stále víc hlasů? Myslíte si, že ty miliony lidí jsou proti spolupráci? Proč by to dělali? Nevadí jim náhodou zahnuté banány? Sama levicová /!/ politička řekla- nechci zahnuté banány. V EU se řeší problémy tak, že pacient má skutečně rakovinu v pokročilém stavu a EU mu léčí bolavý palec u nohy!!! Místo aby se zabývala zvyšováním konkurenceschopnosti, splácením dluhů, snižováním nezaměstnanosti, tak si vymýšlí větší kurníky, marmeládu, máslo...

2 1
možnosti

"Volný pohyb zboží a pracovní síly nám garantuje Evropský hospodářský prostor (EEA), volný pohyb osob Schengenská dohoda." Ale ani jedno by nebylo bez EU. Ty státy co patří do Schengenu, jsou ekonomicky stabylní a vyspělé, takže nemusí být vázání smlouvou o EU. Vystoupením z EU by jsme přišli i o Schengen. Nestabilní politika a olygarchie ČR je pro EU, už tak dost velkým hazardem.

0 1
možnosti

J70a30n 91H15a20v87l88i25n95a

30. 1. 2014 10:52

tvl, zjistete si neco o spolku, ktery tak blbe obhajujete!!! EU byl POSLEDNI krok ne prvni, jak se patrne domnivate.....kdybychom nebyli v EU, ale v EHS tak se nestane nic, akorat nebudeme jak magori platit a jeste si nasledne pujcovat na nase penize (ty dotace, co si myslite, ze nam nekdo dava)

0 0
možnosti

Pane Koukal,

neoliberalismus je především postaven na volném trhu a obchodu. Vše ostatní potlačuje. Takže svoji definici neoliberalismu trochu upravte, aby čtenáři věděli o co jde.

Váš článek je postaven na slovíčkaření

a v žádném případě nedosahuje komplexnosti výkladu a rozhledu prof. Kellera.

Daňová konkurence nezajišťuje bohatnutí společnosti, protože bohatnutí společnosti zajišťuje vlastní vývoj, výroba, obchod a maximální podpora podnikání. Daňová konkurence, je pouze rvačka o investory, které nejvíce zajímají země, kde náklady na schopnou pracovní sílu jsou nejnižší, což sice pomůže v zaměstnanosti, ale s ohledem na daňové odpustky a plynutí zisků za hranice, rozhodně nejsou hlavní podstatou bohatnutí společnosti, či zvyšování životní úrovně.

Pokud vystoupíme z EU, skutečně ztratíme jakoukoliv možnost ovlivňovat vývoj a směřování EU a po 25 letech poklesu naší konkurenceschopnosti a nárůstu dluhů, nemáme příliš šancí na pozitivní efekt z vystoupení z EU i když nám jiná alternativa možná nezůstane, pokud EU zásadně nezmění svoji hospodářskou politiku, kde v rámci volného obchodu bohatnou státy se silnými a bohatými nadnárodními firmami, které spolu se současnou politikou EU, dusí rozvoj podnikaní a vznik konkurence v nových zemích EU a v podstatě tak napomáhají k úpadku slabších zemí EU. Neoliberalismus tuto situaci rozhodně neřeší, naopak k této situaci pomáhá!!

1 2
možnosti

Pane Čumpelík, jakou konkrétní možnost ovlivňovat vývoj a směřování EU máme? Děkuji předem za konkrétní odpověd. Budou-li stejné daně, jaký důvod by měly cizí firmy zůstat v našem státě? Nebude lepší odstěhovat se do své vlasti? Myslíte-li si, že EU změní svou politiku? Vaši naivitu vám nezávidím. Socialista bude vždycky vymýšlet, co by přikázal, zakázal, reguloval... Právě proto ekonomika EU stále klesá. V zemích BRICS, kde je liberální ekonomika, tam se ekonomická data stabilně zlepšují.

2 1
možnosti

Nemusím s Kellerem ve všem souhlasit - ale v určitém kontextu je výmluvnější použít výraz Evropa než EU. To snad každý blb ví, že v Evropě jsou neopakovatelné útvary jako Švajc či Norsko. Je to trapné, stárnoucí šohaji ....... jak se titulujete.

3 1
možnosti

Nejen Švýcarsko nebo Norsko, ale taky Rusko, Ukrajina, Moldávie, Srbsko, Bosna, Turecko.... Když se to libovolně zaměňuje, vytváří se tak pocit, že EU je něco tak přirozeného a daného jako geografický kontinent. A to rozhodně není pravda.

V Evropě je možná spousta dalších forem spolupráce než EU.

3 0
možnosti
Foto

Já nevím, ale víte koho vlastně kritizujete? Člověk, který opravdu ví o čem mluví, člověk který publikuje, přednáší na univerzitách a pro vás je vlastně jen nedouk, který ničemu nerozumí? Vlastně jo, on je levičák a ti jsou už od přírody méněcení...

5 1
možnosti

Nekritizuju pana profesora, polemizuju s jeho názory, to je rozdíl.

1 1
možnosti

Vy máte určitě ambice do EU že ? Nebo pro ně už pracujete. Pravdu má Keller přestože vytahujete různé přešlapy. Může si psát co chcete ale realita prostě vyplave na povrch.

1 2
možnosti

J18a26n 53H59a85v78l28i82n89a

29. 1. 2014 20:26

v cem ma Keller pravdu? ....tenhle radoby sociolog nema ani poneti o histori CR natoz Evropy a lezou z nej perly jak z perlorodky, jeden vetsi zvast nez druhy.....a ty jeho kecy o Beskydech, za to by zaslouzil vidlema do pr... (mimo tema)

2 2
možnosti

J84a39n 26H15a16n24á37k

29. 1. 2014 19:48

Když už tedy slovíčkaříte, právě jsem z tv slyšel "americký prezident". Napíšete o tom další zbytečný článek?  ČSSD by si z mého pohledu zasloužila kvalitnější oponenturu, protože, a to máme pravděpodobně společné, je protiargumentace mj. v jejim případe potřebná.

0 0
možnosti

Už se těším, až začne Keller bojovat s tím ošklivým neoliberalismem, akorát nevím, jak chce okecat, že kandiduje za stranu, která vládne s oligarchou..

0 1
možnosti

A ruku na srdce, kde se ten neoliberalismus mimo neopakovatelné enklávy v delší periodě osvědčil?

1 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2201x
Rychle stárnoucí šohaj, duchem a perem však stále mladší.