Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gehenna

28. 10. 2010 11:49
Ad Patrik a nízký trest

Soudce určitě do trestu započítává i to, že je pachatel navždy potrestán svým romstvím a ústrky, které pro ně zažívá...

0 0
možnosti
6ZE

6x zablokovaný exorciska

28. 10. 2010 12:13
Re: Ad Patrik a nízký trest

Vy fakt dokážete pobavit, najděte mi problematičtější skupinu, skupunu, která způsobuje problémy napříc evropou a napříč časem?

0 0
možnosti
S

stuk

28. 10. 2010 11:09
vaše srovnání kulhá na obě nohy

už zde bylo zmíněno že jste pozapomněl že pachatel u druhého útoku je mladistvý, takže může dostat max. to co dostal 13 letý vrah své spolužačky v Krupce, kterou také pohlavně zneužil (justice tedy neměří podle barvy pleti).

S tím souvisí fakt, že na vyšetřování trestných činů mladistvých je uvaleno vždy informační embargo.

Druhou "chybkou" je čas uplynulý od činu. Mohlo Vám dojít, že pokud se o případu mluví rok, tak na něj asi google najde víc odkazů než o případu starém několik dní.

Třetím nedostatkem je, jak zde už také bylo řečeno, fakt že pachatelé se u kauzy Vítkov hledali, zatímco u kauzy Patrik byli hned známí.

Výsledkem je, že bud jste u psaní nepřemýšlel nebo, v horčím případě, fakta zkreslil záměrně, a pak jste opravdu rasista.

0 0
možnosti
I

IceBolt

28. 10. 2010 11:57
Re: vaše srovnání kulhá na obě nohy

Když se tak chlubíte svou informovaností, najděte si data obou případů. Oba jsou starší několika měsíců. Embargo neembargo, faktem je, že případ z Vítkova média pěkně rozmazala a druhý zmínila opravdu jen velmi okrajově.

Co je nedostatečného na tom, že žháře bylo potřeba najít, zato mladé útočníky nikoli? "Medialitě" to nepřidá/neubere.

0 0
možnosti
J

josefm

28. 10. 2010 10:52
Těch maximálně pět let,

to bude jen začátek trestu! 8-o

0 0
možnosti
PP

ippokorny

28. 10. 2010 10:38
Případy opravdu nejde porovnávat

V jednom jde o mladistvé, jednodenní činnost a ohrožení na živote jednoho člověka,  v druhém o dospělé, ohrožení skupiny lidí a letitou činnost. A již dávno neplatí, vox populi, vox dei (Wikipedia: A těm, kdož říkají, že hlas lidu je hlasem Božím, nemá se věřit, neboť rozmařilost davu je vždy velmi blízka šílenství.“).

Můžeme jen věřit, že výrostkové budou potrestání i jinak, než soudně, že by měli být v nějaké veřejné databázi a že by oni či jejich zákonní zástupci měli platit milióny až do smrti za tělesnou a psychickou újmu. P.P:

0 0
možnosti
V

vanilka35

28. 10. 2010 13:22
Re: Případy opravdu nejde porovnávat

Mladiství jsou jako méně nebezpeční, nebo je to snad více omluvitelné?? A ta dlouhodobá činnost - mrskli tam lahev a bylo, ti chudáčci mladiství si vynalezli spoustu činností, jak tomu klukovi ublížit a pěkně se v tom vyžívali. Rodiče Natálky zdrhli a nechali ji tam, to je taky OK? A na šok to nesvádějte, normální máma nejdřív popadne dítě a až pak někam zdrhá. Jo, Natálku to určitě bolelo, ale co ten kluk, který si všechnu tu hrůzu uvědomoval a celou dobu myslel na to, jestli to vůbec přežije, to si porovnat umíte? Nijak nesnižuju to, co se stalo ve Vítkově, ale co se týká utrpení a bolesti, to se na mě nezlobte, trest pro ty smrady z Krupky je výsměchem.

0 0
možnosti
JK

bushman 777

28. 10. 2010 10:00
Přesné

a výstižné.Toto by měli povinně číst naši ''objektivní''žurnalisté,multi-kulti pomatenci,a také ti,kteří si z cikánského(chcete-li romského) problému udělali živnost.Neškodilo by i vyjádření např.pana Uhla,Kocába a podobných,kteří o ''nich¨¨ hezky píší,ale bydlet by s ''nimi''nechtěli.;-€X[>-]

Karma-samozř.R^

0 0
možnosti
SB

Morgiana

28. 10. 2010 7:56
Gratuluji

Úžasný. Přesně tak nějak jsem chtěla své pocity vyjádřit. Případ Natálka není o rasismu víc než případ Patrik. Naopak, V Případě Patrik jde o daleko větší zrudnost. O jasně provedený bestiální čin. V případě Natálka může pořád jít defacto o nehodu .Já Romy učím, mám mezi Romy kolegyně , kamarád mé dcery je Rom a je to jeden z nejlepších lidí co znám. Přesto vidím dobře a nejsem slepá k tomu, že romské etnikum v ghetech je velký problém a po x letech snahy musím uznat , že zatím naznačené a provedené cesty k jejich začlenění do společnosti, jsou cesty slepé .

0 0
možnosti
MH

madarka

28. 10. 2010 2:55
neporovnatelné případy

porovnávat tyto dva případy je více než zcestné - jde o mladistvé pachatele, copak nic nevíte o našich zákonech?? navíc porovnávat míru pozornosti je taky neúměrné - u vítkova proběhla velká medializace, protože se pátralo po pachatelích, zatímco v druhém případě byli od počátku známí...

já být vámi tak se pozastavuji nad něčím jiným - jaktože média i přes platný náhubkový zákon uveřejňují tyto nechutné podrobnosti o tom, co tomu 12ti letému patrikovi prováděli? nebude to mít vliv na jeho budoucí život? kde je ochrana oběti?

0 0
možnosti
PS

edan

28. 10. 2010 21:07
Re: neporovnatelné případy

Rozumím tomu dobře, že Vás nepohoršují ta zvěrstva, kterých se "mladiství pachatelé" na své oběti dopustili, ale skutečnost, že to bylo zveřejněno?

0 0
možnosti

Johny_S

27. 10. 2010 22:29
Těžko soudit.

To s Natálkou se stalo už někdy vloni, to s Patrikem letos v dubnu. Už jen to může způsobovat nepoměr v počtu zmínek v novinách.... A za to, že mučitelé Patrika dostanou nižší trest, nemůže nějaký "rasismus naruby", ale prostě to, že náš právní řád neumožňuje dávat mladistvým výjimečné tresty a rovněž tak neumožňuje trestat děti mladší patnácti let. Tož asi tak.

0 0
možnosti
R

rsvihalek

28. 10. 2010 9:51
Re: Těžko soudit.

pokud si vsimnete, autor neporovnana vysi trestu ale predevsim pocet zminek o obou pripadech. jinak receno nakolik se tomu venuji novinari, predevsim iDnes.cz

0 0
možnosti
H

hugous.z.lipek

27. 10. 2010 22:03
Děkuji autorovi

za pravdivý a spravedlivý pohled na stejnou kauzu.Škoda,že je tak málo lidí,kteří by nazývali věci pravým jménem a nebyli poplatni dnešnímu vlezdoprdelkovství minoritě.R^R^!!

0 0
možnosti
P

pan.gumidek

27. 10. 2010 21:51
jj

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2201x
Rychle stárnoucí šohaj, duchem a perem však stále mladší.