Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

vy si autore pletete vyvrazdovani s valkou, muslimove vzdy uderili jako prvni, Spanelsko, a cast Francie asi tri stoleti pred prvni krizackou vypravou. Pozdne jsme zareagovali. Vyvrazdovani je takove, kdyz, ponecham nemecke koncentraky a strileni obycejnych lidi, tak treba pogrom, obklici se ghetto a pak se vyvrazdi NEOZBROJENE obyvatelstvo, spolu s detmi. To se muslimum NIKDY nedelo, a pri krizackych vypravach spise dostavali na frak krestane, az to dotahli do uplne porazky. A nevyvrazdovali, bojovali.

0 0
možnosti
MK

To mělo být pod pana Radeka

0 0
možnosti
MR

M75i30l54a70n 28R14a74d84e71k

23. 7. 2013 16:53

muzete dat odkaz na vyhlazovani muslimu podle Bible? To sice pisete, ale ja znam pouze vyhlazovani zidu, tak prosim o priklad. Diky.

0 0
možnosti
Foto

Bible je literární dílo. Chytře a účelově napsané. Kdo ji psal, předeběhnul dobu, podobně jako třeba Shakespeare. Nebo i K. Marx.

0 3
možnosti
OK

To jako že ti mocní mají strach z papeže, že by je proklel? A proto také zvou papeže na návštěvu, přestože ho tam snad nikdo ani nechce vidět? A čí krví se za to platí? Beata simplicitas!

0 0
možnosti
OK

Patří pod pana Hrubého.

0 0
možnosti
VH

Církev (katolická) nemá politickou moc?  Proto se panovníci, prezidenti, premiéři a další předhánějí ve snaze navštívít papeže? Proto státy krvavě platí za jeho návštěvy?

Ó naivito.

0 0
možnosti
OK

Karma R^

Dodávám, že doslovné čtení bible je již problematické kvůli přesnosti překladu do našich výrazně odlišných jazyků. Stačí si porovnat stejné pasáže v pěti různých překladech a nebudeme se stačit divit.

K historicko-kritické metodě (užití hermeneutiky) bych se nestavěl tak skepticky, protože podle mého soudu právě ta otvírá cestu osobnímu čtení. Bez nějakého informačního pozadí totiž nemusí být produktem osobního čtení takové pěkné závěry jako ty vaše, ale i docela něco úplně jiného.

4 0
možnosti
TH

Problematický není jen překlad, ale i zdroj. Manuskripty jsou v drtivé většině jen kopiemi neexistujících/nedochovaných originálů. Už to samo o sobě vyvolává otázky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2201x
Rychle stárnoucí šohaj, duchem a perem však stále mladší.