Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PF

mem

15. 10. 2012 10:34
Právo na úspěch souseda

Lidé chtějí žít podobně nebo lépe než soused. Věří, že mají právo na bydlení a vybavení domu, na teplou vodu, na auto a na výlety k moři, protože soused ty věci má a další soused také.

Není těžké pochopit, že se dostávají k moci ti, kteří masám slibují, že toto právo skutečně mají a ty výdobytky získají, když budou volit stranu, která jim toto slíbí. Málokdo si však uvědomí, že za těmi všemi věcmi stojí lidská práce. Někdo to musí navrhnout, vyrobit, dopravit, postavit.

Nechápu, jakým způsobem by mohla socialistická politika uspokojovat nároky dovolávačů takového práva? Když přestane existovat volná soutěž a zavede se pětiletka, zmizí přirozená vnitřní motivace. Tahouni ekonomiky odejdou do svobodnějších zemí. Nároky dovolávačů "práva" začnou být vymáhány od mas násilím a donucovacími prostředky.

Proč se lidé v nepříznivé situaci obracejí k sociální politice, namísto aby začali na sobě od rána do noci pracovat? Oni jednoduše nevědí, že změna musí přijít zevnitř.

0 0
možnosti
LC

jáša

12. 10. 2012 14:07
To co tady sepsal

autor , je snůška hlouposti, neznalosti a nepochopení situace, protože zřejmě čerpá ze školních učebnic, možná nechtěně zkreslených, nebo úmyslně překroucených vzpominek. Ano, umístěnky byly , protože absolventi nechtěli nastupovat třeba do pohraničí, odkuď byli odsunutí občané německé národnosti kteří byli ve své většině zaměstnání na úřednických, nebo technickohospodařských místech a jejich odsunem chyběly hlavně tyto síly. Takže vysokoškolaci a maturanti v poválečné době , byli nucení tento stav akceptovat. V začátku šedesátých let toto umísťování bylo ukončeno , takže tento stav trval cca 15 let. Já jsem pamětníkem této doby , takže dovedu velice dobře posoudit celé údobí komunistického vládnutí , a nebyl jsem po celou dobu žádným horovatelem pro komunismus. A tak mně v té době štvaly tkzv, buržoázní přežitky , nebo průpovídka , že když se kácí les, tak lítají třísky , to byly novinářské průpovídky na obhajení komunistických přehmatů. Ne všechno však bylo tak zlé.

0 0
možnosti

dva mraky

12. 10. 2012 8:52
vidite jak je airsoftak dobry

Vzal jste ho vazne pobouril vas, davate si praci s vyvracenim jeho reci...sice s nasazenim zivota ale doshnul sveho nejen ze je ho slyse ale lide k nemu promlouvaji

0 0
možnosti
PS

alienated

12. 10. 2012 6:52
Antikarma

Leč tlačítko chybí...

0 0
možnosti

babulababula

12. 10. 2012 5:24
Jaksi se mi nezdá

že by jednotlici za totáče nerozhodovali sami v rámci určité škály možností, kam půjdou do práce a kam pojedou na dovolenou??

Co se volby práce týče, tak o tom vypovídají  docela dobře inzertní rubriky tehdejších novin. A povolání náborář bylo asi jedno z nejvýznamnějších pro fungování jak celé ekonomiky, tak i podniků. Ba i byt vám k tomu fleku téměř vždy nabídli.

Co se týče dovolené, tak si každý jednotlivec mohl vybrat mezi chatou, rekreací ROH, Tatrami, Baltem i Jadranem. A když jste stanovali v lese, tak vám nehrozilo přepadení policejním komandem a vysoké pokuty. Ba i v těch Tatrách šlo na divoko kempovat.

0 0
možnosti

babulababula

12. 10. 2012 5:32
Re: Jaksi se mi nezdá

Pokud byste měl námitky,že to s tím Jadranem poněkud haprovalo, mohl jste si válet šunky u Balatonu i Černého moře. Ba i senátor Štětina se nějakým zázrakem dostal až na Bajkal.

0 0
možnosti
JH

hurkajan

12. 10. 2012 3:25
v každém režimu

je to o lidech...,političtí vězni, profilování ,politické soudy, záhadná mizení, vraždy,

sebevraždy...tak vítejte zpátky oč je tato doba lepší než předchozí..

0 0
možnosti
RK

RoKo 1

11. 10. 2012 23:34
Nepolemizujete, vy vytváříte bludy neznalosti.

Dějiny vždycky psali a budou psát momentální vítězové. Máte svůj názor a to je fajn. Jenže o tom víte, jen tak z doslechu. Víte, ono nikdy není nic tak černobílé. Já to zažil reálně a musel bych prostě lhát, abych se mohl ztotožnit s tím, co píšete. Nebrečím za komančema, ale takhle jednoduchý, to fakt nebylo. Podle mě se stala obrovská chyba v tom, že se podupalo i to dobré, co prostě fungovalo. Ale to, bez osobní zkušenosti neporovnáte, i kdyby jste chtěl.

4 0
možnosti
ČP

nemorose

12. 10. 2012 0:19
Re: Nepolemizujete, vy vytváříte bludy neznalosti.

Paradoxní je to, že autor to nezažil a přesto má více rozumu než, kdo jste to zažil. Asi máte krátkou pamět. Mimochodem, co dobrého se z minulé doby podupalo?

1 0
možnosti
JV

Žadatel

11. 10. 2012 23:01
No jo, autore,

ale nežijeme v Somálsku.:-P

2 0
možnosti

troublemaker cz

11. 10. 2012 21:40
Karma a

R^R^R^.

6 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

11. 10. 2012 21:31
Samomluvou se k rozhovoru nepropracujete

k rozhodvoru jsou potřeba dva - naprosto oddělní lidé, člověče

1 0
možnosti
BVLANČ

Bota v lejnu, ale noha čistá

11. 10. 2012 21:59
Re: Samomluvou se k rozhovoru nepropracujete

Třeba střelec a oběť?:-P

3 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2201x
Rychle stárnoucí šohaj, duchem a perem však stále mladší.